Bewust

Biologisch
Biologisch is dé manier om lekker en divers eten te produceren met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Behalve eten kan het ook om katoen gaan, of verzorgingsproducten. Het gaat altijd om leven: om producten afkomstig van planten of dieren.
Integrale duurzaamheid en diversiteit staan centraal. Dit komt tot uiting in de vier basisprincipes van de biologische landbouw: billijkheid, ecologie, zorg en gezondheid. Zij is de enige bestaande manier van voedselproductie die gebouwd is op idealen én in wettelijke regelgeving en controles is verankerd. Bron: http://www.biologica.nl.

Glutenvrij
Gluten is een eiwit, dat bij mensen met coeliakie of Dermatitis Herpetiformis schade aan de darmen kan toebrengen. Gluten zit in de meeste graansoorten, waaronder in tarwe, rogge, gerst en spelt. Om ook deze groep mensen van heerlijke broodproducten te kunnen laten genieten hebben wij een speciaal glutenvrij assortiment brood en zoetwaren ontwikkelt.

Spelt
Een belangrijk verschil tussen spelt en tarwe is dat bij tarwe veel voedingstoffen in de kiem en zemel zitten. Dit zijn nu net de delen die tijdens het malen en zeven verwijderd worden. Spelt daarentegen heeft veel voedingsstoffen in het meellichaam. Hierdoor blijven de voedingsstoffen tijdens het maalproces wel behouden. Een gezonder graan om je broodproducten van te maken.

photostudio013_116b